Veřejné osvětlení na Hrubé Horce projde v letošním roce částečnou obměnou

27.09.2023
Veřejné osvětlení na Hrubé Horce projde v letošním roce částečnou obměnou
Vzhledem k tomu, že předpokládané výdaje na celkovou rekonstrukci s pomocí dotačního příspěvku nevycházely příznivě, bylo rozhodnuto o rekonstrukci z vlastních prostředků města po jednotlivých etapách.

První etapou bude výměna kabelů na přístupu od Železného Brodu z ulice Františka Balatky k hlavnímu rozvaděči veřejného osvětlení. Ten projde výměnou a bude tak připraven na LED technologii. V této etapě projde výměnou 9 světelných bodů. Práce budou probíhat od první poloviny října a ovlivní tak pohyb po komunikacích na Hrubé Horce. Během prací bude omezen i vjezd do obce. Se zhotovitelem bude nastaven takový režim, aby omezení vjezdu bylo co nejkratší. Je nutné si uvědomit, že kabeláž se nachází pod zemí a je nezbytná oprava stávajících rozvodů, a to přináší i nutnost zemních prací. Po dokončení budou povrchy komunikací opraveny tak, aby byly použitelné a v následujících letech (po dokončení oprav) bychom chtěli provést celoplošné opravy povrchů.

Mapa rozsahu

Omlouváme se za způsobené potíže, budeme se zhotovitelem činit takové kroky, aby omezení bylo minimalizováno. Děkujeme za pochopení a budeme se těšit na nové osvětlení.

Mgr. Martin Řehák, vedoucí odboru Územního plánování a regionálního rozvoje

Zpět