Vážený pane Zahradníku,
nejsme to jenom my dva, které to zajímá. Které konkrétně cyklostezka Greenway Jizera zajímá.
Jenže my dva jsme prostě jacísi exoti jediní

, kteří o tom jsou schopni a ochotni i veřejně psát, veřejně přemýšlet a diskutovat, jít se svou kůží na trh a (mnohdy) vystavovat se neporozumění a od některých dokonce i pomluv nebo posměchu.....
Na tohle - jít veřejně se svými názory a se svou kůží na trh - nemá koule každý.... bohužel..

. a to říkám i já - jako ženská.... protože některý ženský mají odvahu a sílu i za pět chlapů - - vidím takových kolem sebe hodně...většinou samoživitelky, který bojujou léta za dva, tedy za dva, co se měli jaksi starat společně - - a stará se jen jeden... to je život, bohužel, a co taky se dá s tím dělat, když mají své děti u nohou a jen své dvě ruce k dispozici....
Ale to jsem se zakecala, to jsem celá já...vždyť už mmě tady znáte....
Chtěla jsem vlastně jen říct - diskutovat sem o Greenway chodíme sice jen my dva, ale až se jednou ta cyklostezka ve své úplné a nepřerušované podobě skutečně postaví, tak jezdit po ní - užívat ji - budou pak rádi všichni.....a velmi, tak velmi, až nás to všechny překvapí... Zajeďte se třeba hned dnes - je krásný jarní víkendový den - podívat třeba na Malou Skálu k Boučkovu statku.... dejte si tam třeba pivo a přitom sledujte ten cvrkot...až moc velký někdy na můj vkus, proto já tam jezdím zásadně už jen ve všední den, kdy to tam je pohoda, ne Václavák.... Dejte si tam třeba to jedno pivo, a než ho dopijete, počítejte, kolik lidí mezitím po té cyklostezce projelo...kolik lidí ji s radostí a potěšením využívá..... a podívejte se i podél trasy, kolik - a je to až neuvěřitelné !!! - kavárniček, restaurací, občerstvoven třeba jen s nanukem a kafem na něčí zahrádce sezónně tam podél té nádherné cyklostezky vzniklo.... jak houby po dešti.... a kolik lidí to najednou živí a uživí....a na to se nabalují další možnosti - třeba ubytování...zkrátka ten rozvoj regionu jako celku "jde pak už sám", bez nějakých blbých a neprůhledných zkorumpovatelných dotací..... A ty živnostníci - kavárníci, ubytovatelé apod. už tam zůstanou, dokud bude cyklostezka existovat - - - chci říct takřka trvale, skoro navěky, ne jako to je u velkých "investičních pobídek" - kde stát rozdá investorům miliony a nebo rovnou miliardy plnými hrstmi (a kolik z toho se zadře někomu přitom za nehty...

) , aby na zelený louce postavili nějakou další montovnu na tři směny - - -a protože "nejsou lidi", tak tam nakonec naženou a dovezou cizince - Ukrajince, Moldavany apod., kteří tam - chudáci (protože pořád je to lepší pro ně než vidět svý rodiny živořit u nich doma) dřou za pakatel do úmoru.... a až ekonomický boom pomine ( a on jednou pomine, musí, tak to zkrátka v ekonomice i v životě nakonec je - v sinusoidách, nahoru - dolů a tak furt dokolečka)), zkrátka až ten boom pomine, tak tyhle investorský montovny za státní miliardy prostě jen zavřou tady tyhle haly a nechají zchátrat a spadnout nakonec, a přesunou se jak kobylky z vyžranýho pole dál na východ, za ještě levnější pracovní silou....
No a vsaďte se - že ty kavárničky a občerstvovny kolem cyklostezky ale budou žít dál.... je tady totiž u nás neuvěřitelně krásně, a lidi si vždycky budou chtít udělat krásnej výlet a trochu radosti i když budou třeba chudší než dnes, v době konjunktury.... protože lidi prostě potřebujou zažívat i něco hezkýho, odpočinout si s celou rodinkou, dětem něco pěknýho ukázat a něco je naučit a společně něco zažít.....
To jsem se zas rozkecala, jen jsem tak po ránu pustila svůj proud myšlenek.... a rozběhlo se mi to zas, ty nápady, náměty, co sem dávám pořád vplen....
Nu naštěstí - není to povinný ty mé "litanice " číst... kdo nechce, ať je nečte tedy, ale když už je tedy čte, tak ať si pak nestěžuje

, vždyť já vás přeci varovala

....
Tak na viděnou všichni na cyklostezce Greenway Jizera....zatím nedokončené... ale fakt ZATÍM... protože ono se to nakonec povede, i když tobude trvat a ta prvotní investice bude fakt veiká, obrovská, drahá - - - ale na úžasném oživení a rozvoji tohoto krásného kraje to bude vidět....
Železnobrodsko je takovej nevybroušenej diamant doteď, ležící u cesty...ale až ho někdo zvedne a světu i představí, budou překvapení nejen návštěvníci odjinud, ale i místní - ti možná nejvíc....doma totiž není nikdo prorokem a pod svícnem bývá největší tma..... a je tu zatím dost tma a mrtvo

, bohužel.... ale to se změní, věřím v to a vím to..... a když už nemůžu přispět ničím jiným v tomhle (myslím Greenway Jizera), tak o tom sem aspoň budu psát.....a lidi se nad tím aspoň zamyslí, i když sem veřejně nenapíšou - - - jen my dva, pane Zahradníku

ale to nevadí.... a děkuju Vám a přeju krásný jarní den.

Aůena Kortanová