Uzavření pohotovosti pro dospělé v MMN a.s. Semily a v Nemocnici Tanvald s.r.o.

05.01.2023
Uzavření pohotovosti pro dospělé v MMN a.s. Semily a v Nemocnici Tanvald s.r.o.
Rada Libereckého kraje zrušila lékařskou pohotovostní službu pro dospělé v MMN, a.s. nemocnici v Semilech a v Nemocnici Tanvald s.r.o., a to od 1. od ledna 2023. Důvodem je podle hejtmanství jejich malá vytíženost a vysoké náklady.

S platností od 1. 1. 2023 je tedy ukončeno ošetřování všech pacientů v nemocnici Semily mimo standardní pracovní dobu, která je 7:00 až 15:30. V době od 15:30 do 7:00 je potřeba vyhledat ošetření v jiných zařízeních. (Tímto  je ukončeno fungování LSPP - Pohotovosti pro dospělé i Ortopedicko-traumatologické ambulance). Od 1. 1. 2023 dochází ke zrušení lékařské pohotovostní služby pro dospělé i v Nemocnici Tanvald s.r.o.

Lékařská služba první pomoci  (dále jen LSPP) řeší akutní stavy, nikoliv však stavy ohrožující život a zdraví pacienta. Od toho funguje Záchranná služba Libereckého kraje, která pacienta zajistí a odveze do takového zdravotnického zařízení, kde mu je poskytnuta komplexní péče. Tedy zrušením těchto pohotovostí není nikdo ohrožen na životě a zdraví! 

V akutních případech mají lidem pomoci na pohotovostech v takzvaných páteřních nemocnicích. „Pohotovostní služba pro dospělé i pro děti je v páteřních nemocnicích, což znamená Česká Lípa, Jablonec, Jilemnice, Liberec, částečně i v Turnově a ve Frýdlantě,“ upřesnil náměstek hejtmana pro zdravotnictví Vladimír Richter z ODS.

 

 

Zpět